Alice B i Regnbågsparken

Alice B i Regnbågsparken

Alice B går upp på scenen i regnbågsparken med svart kavaj och en lika svart gitarr. Alice börjar sjunga på göteborgska med en text om samma stad och bakom mig hör jag någon säga att rösten liknar Håkan Hellströms. Det känns folkligt och nästan lite hemtrevligt.

- Ska nån på festen ikväll? Jag tror jag går dit, säger Alice mellan låtarna.

Gitarren samspelar med ett klingande piano under kärlekslåtarna. Några i publiken lägger sig på marken bakom publiken, håller om varandra och blundar under de lugnare låtarna. Regnbågsflaggorna vevas långsamt i takt med musiken.

- Första gången jag insåg att jag gillar tjejer, då var jag nio år och såg på Fucking Åmål tre gånger i rad, säger Alice.

Alice får varma applåder efter varje låt och Alice ser då på pianisten och ler. Men Alice poängterar även allvaret bakom festivalens glitter och fest.

- Hur kul vi än har idag får vi inte glömma att det är en kamp.

Låten "Nån jag älskar" tillägnas dem som ägnat sig åt kampen och som inte finns med oss idag. Därefter avslutar Alice med att hylla kärleken. Ett barn dansar och snurrar med en hjärtformad ballong i handen och någon blåser frenetiskt såpbubblor mitt bland publiken. Solen bränner lite extra på ryggen när himlen helt klarnar upp. Med sin röst ger Alice B publiken både ärlighet och glitter.

 

Text: Linnéa Ryrvik

Foto: Stella Hagström