Linda Pira i Regnbågsparken

- Det är alltid lika underbart att komma till Göteborg. Kärleken jag känner här, trots ljudproblem, är fantastisk, säger Linda Pira som precis har klivit av stora scenen efter att ha bjudit publiken på ett långt extranummer.

Lördag kväll i Regnbågsparken och stämningen i publiken är på topp. Först upp på scen kommer rapparen Lamix för att sjunga en av sina låtar, och drar igång publiken rejält.

Sedan kommer Linda Pira. Med sig har hon Unruly Gang, en feministisk och mångfaldig dansgrupp.

Vi bjuds på en show som är ungefär allt en förväntar sig. Dansanta låtar, välarbetad koreografi och en energi på som aldrig verkar ta slut. Linda framför även den nysläppta låten Knas, för första gången live. Det är lite snack och mycket verkstad. Tills tekniken börjar strula och ljudet försvinner.

Men det blir inte tyst för det. Unruly Gang improviserar fram en koreografi som om de aldrig gjort annat och Lamix kommer upp på scen igen för att heja på tillsammans med en stöttande publik. “Vi fortsätter va?” ropar Linda och sedan dröjer det inte länge förrän det är fullt ös igen.

Responsen mellan Linda och publiken är nästan lika tajt som dansarna är samspelta. Mot slutet av spelningen råder nästan en allsångsstämning. Det som från början var en sjö av förväntansfull publik är nu ett hav av folk som dansar och sjunger med. Linda klappar sina händer och alla hakar på. Hon knäpper sina fingrar, och alla knäpper efter mer.

Text: Sun Nordberg

Foto: Jennie Lindén